ДЗЕ НУДНАЯ ПРОЗА
Дзе нудная проза
Жыццёвага кросу-
Там рэжуць, страляюць,
Там б”юць…
Там душы чарствеюць,
Там зоры нямеюць,
Там пчолы, як шэршні
Гудуць…
Дзе нудная проза –
Там плачуць бярозы,
Там шпак бой вядзе
З вераб”ём,
Там кошка з сабачкам
Кідаюцца ў драчку,
Там б”ецца казёл з
З бараном…
Дзе нудная проза –
Там допінга доза
Людзей ачмурае,
Сяброў…
Там твор без ідэі,
Там сохнуць лілеі,
Там здрада, падман там
І кроў…
2.12.2013 года.
Новыя вершы Міколы Салаўцова для кнігі "Дарогай аднаверца"
Сообщений 141 страница 150 из 276
Поделиться1412013-12-02 20:29:09
Поделиться1422013-12-02 22:07:22
ДЗЕ НУДНАЯ ПРОЗАД Дзе нудная проза –Там снег без марозу,Там рэжуць, страляюць,Там б”юць…
Чый твор, або якая рэальнасць натхніла Вас, шаноўны Мікалай Іванавіч, на гэтыя крытычныя радкі?
Поделиться1432013-12-03 08:04:24
ЗАХОДЖУ Я Ў ХАТУ
Заходжу я ў хату пад песню масніц,
Дзе шыбы пабіты рукою шаленства…
Запальваю свечкі з мінулых Грамніц,
Каб босую памяць убачыць з маленства…
Збалелае сэрца шчыміць і шчыміць,
Бо вецер бядоты гуляе па хаце…
Святы Мікалай сумна з кута глядзіць,
Ды з фота шчымліва ўсміхаецца маці…
Гляджу я, як слівы ўраджайна цвітуць,
Як ёлка бацькоўская скардзіцца Богу
Што часта яе ўжо сяльчане сякуць-
Памерламу лапкамі сцеляць дарогу…
Пакінуўшы босую памяць вятрам,
Выходжу я з хаты праз рыпныя дзьверы,
Слязінку змахнуўшы, душэўны бядлам,
Іду я дарогай надзеі і веры…
2.12.2013 года.
Поделиться1442013-12-03 08:06:36
ЗАСТАЛОСЯ Ў МЯНЕ
Засталося ў мяне вельмі мала радні,
Прысмак часу мой сёння сірочы…
Як падоўжыць свае векапомныя дні,
І развеяць бяссоныя ночы?..
Я лаўлю над саою нябёсаў міры,
Зранку росамі твар абмываю…
І ў гарачых абдымках сяброў на зары ,
Белай ружай штодзень расцвітаю…
Нас то сонца пячэ, то нас лівень сячэ,
То з нябёсаў грымучы гром зліцца…
Подых шчасця лаўлю я з сяброўскіх вачэй,
Каб усмешкаю іх наталіцца ..
3.12.2013 года.
Поделиться1452013-12-03 16:07:22
...Куды мы ідзем і што далей будзе, куды глядзіць наша ўлада і святары???
Да, катимся в преисподнюю... Вот, читайте! Грязная пидорасня в чистой Беларуси Я давно говорил Неравнодушному, что сие зло докатится и до Беларуси. Ещё чуток - и будет в Чаусах!!
Кстати, сегодня на сайте популярнейшего протоиерея Дмитрия Смирнова (член Высшего Церковного Совета РПЦ) появился ролик передачи также популярного телеведущего Владимира Соловьёва http://www.dimitrysmirnov.ru/blog/cerkov-42080/ . Так там Соловьёв тоже сокрушается по поводу ПАССИВНОСТИ РПЦ. Смирное кое-как защищался, но, ей-ей, пассивность очень заметна! А особенно - на местах! И в Чаусах в том числе!
Поделиться1462013-12-03 16:12:06
Шаноўны "неравнодушный". Шчыра ўдзячны Вам за тое, што Вы так пільна сочыце за маёй творчасцю і неабыякавы да яе. Чый твор, або якая аклічнасць(не натхніла-як Вы пішыце, бо натхненне- гэта штосьці ўзнёслае, радаснае, якое заўжды акрыляе чалавека), а паспрыяла напісанню гэтых сумных крытычных радкоў? Вы, напэўна, даўно гладзелі фільмы...па тэлевізару, ці ў РДК, дзе на 70% Яны без ідэі, Дзе сохнуць лілеі, Дзе здрада, забойствы, Падман... Куды мы ідзем і што далей будзе, куды глядзіць наша ўлада і святары???
Дзякуй за тлумачэнне, зразумеў. Маеце рацыю. А тэлевізар свой я выкінуў на сметнік, бо лічу, што гэта -- духоўны вораг. Зараз у кватэры радыёкропка і інтэрнэт.
Поделиться1472013-12-03 16:17:48
Дзякуй за тлумачэнне, зразумеў. Маеце рацыю. А тэлевізар свой я выкінуў на сметнік, бо лічу, што гэта -- духоўны вораг. Зараз у кватэры радыёкропка і інтэрнэт.
Вау! Прям как я! А я отказался от кабельного ТВ! (Отдельного телевизора у меня и так не было, был встроенный в компьютер.)
Поделиться1482013-12-03 16:24:10
ЗАХОДЖУ Я Ў ХАТУ
Заходжу я ў хату пад песню масніц,
.......................................
...........................................
Іду я дарогай надзеі і веры…
2.12.2013 года.
Вера ваша для мяне незразумелая. У царкву не ходэіце. Ды і надзея, у чым яна? Калі верыць у бесмяротную душу, то тады і надзея на міласэрнасць Боскую адкрываецца. А мы ўжо адной нагой там, у тым свеце.Помяни меня, Господи, во Царствии Твоем!
Поделиться1492013-12-03 16:30:47
ЗАХОДЖУ Я Ў ХАТУ
А так я вас разумею. Я таксама родам іэ вёскі, і ў кожнага ёсць свае Красавічы, і скрып масніц, як нажом па сэрцу.
Поделиться1502013-12-04 09:16:30
Вера ваша для мяне незразумелая. У царкву не ходэіце. Ды і надзея, у чым яна? Калі верыць у бесмяротную душу, то тады і надзея на міласэрнасць Боскую адкрываецца. А мы ўжо адной нагой там, у тым свеце.Помяни меня, Господи, во Царствии Твоем!
"Нераўнадушный"! Не тычце мне піку ў набалелае сэрца наконт маёй веры. Вы не зусім уважлівы чалавек у гэтым напрамку да маёй паэзіі, бо я амаль у кожным вершы з Богам...І ў хаце ў мяне не адна ікона і крыжык на грудзі...Ад таго, што не хаджу ў царкву, як Вы лічыце, я па Вашаму антыхраст? Сын мой Аляксандр часта ходзіць на малебен у царкву з маёй душою...Апроч таго, я айца Мікалая добра ведаю. Мы з ім у свой час праторвалі дарогу да душ чалавечых на раённым радыё, па якой Вы сення ідзеце з яго дазволу... І мне хопіць яго благаславення.
Наконт надзеі і веры? Вы, напэўна, да канца яе самі не адчулі як след сваім сэрцам, а не проста словам, ці прыходамі ў царкву. Мая адзіная, непарушная вера - вера ў Бога, Надзея - на яго літасць. Я з дазволу Бога не адчуваю, што я адной нагой сёння там, у тым свеце, як Вы пішыце.. Не губіце маю душу зараней, гэта бязбожна..Выбачайце за чыстасардэчнасць.. Усіх зямных даброт Вам зычу!